Kényszerleszállást hajtott végre a Ryanair Bukarestbe tartó gépe Budapesten

2022. december 27. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

Budapesten szakította meg útját műszaki ok miatt a Ryanair Brüsszel (Charleroi) – Bukarest járata, írja Facebook-oldalán az Airportal. Az utasokat még ma továbbszállítja a társaság egy másik géppel.

Az oldal információi szerint az FR 2101-es számú járatot teljesítő Boeing 737-800-as december 27-én kedden este 7 előtt nem sokkal biztonságosan leszállt Ferihegyen, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a futópályán megkezdték a repülőgép átvizsgálását. Kérdéseinkre a Budapest Airport sajtóosztálya megerősítette, hogy technikai probléma miatt szakította meg az útját a gép Budapesten, a fedélzeten 176 utassal és 9 fős személyzettel.

A leszállást követő ellenőrzés során a szakértők nem találtak semmilyen anomáliát, tűzre utaló nyomot a repülőgépen

– írták. Hozzátették: A gép egyelőre Budapesten parkol, az utasokat pedig egy másik repülőgép szállítja tovább Bukarestbe még az este folyamán.

A Flightradar24 repüléskövetőn is látható, ahogy a Ryanair gépe nagyjából az ország közepe felett megszakította útját, ereszkedésbe kezdett, majd néhány kör megtétele után landolt Ferihegyen. A hibát körülbelül hat óra körül észlelhették, majd a gép a leszállás előtt körülbelül 40 percig várakozott a levegőben.

Fotó: Flightradar24 / Képernyőkép
Fotó: Flightradar24 / Képernyőkép

A Budflyer-posztja alatt található kommentekben többen azt írták, hogy a pilóták rádióbeszélgetése alapján üzemanyag-szivárgás miatt történhetett a kényszerleszállás. A Flightradaron az látszik, hogy a reptérről folyton szállnak fel és érkeznek is a gépek, így a forgalom zavartalan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!