Szegények voltak, 636 milliót nyertek a lottón 2013-ban, mostanra elfogyott a pénz

2022. december 27. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

636 millió forintot nyert a lottón 2013-ban, mostanra kifogyott a pénzből Andraschek Anikó és László – írja a Blikk. A férj korábban hajléktalan volt, a feleség pánikbeteg, együtt pedig egy lepusztult önkormányzati lakásban laktak, amikor megnyerték a lottón az akkor még a mostaninál is jóval többet érő nyereményt. Mára ebből az ingatlanok egy részét leszámítva semmi nem maradt.

A győri pár a 2013-as lottónyeremény után vásárolt egy 180 négyzetméteres családi házat, egy balatoni nyaralót, lakásokat a gyerekeiknek, nyitottak egy kávézót, és vettek egy fehér BMW-t is. Ez utóbbi esetében nehezítés volt, hogy egyikük sem vezet, ezért sofőrt is kellett hozzá fizetni, erről csak 3-4 hónapja mondtak le végül.

Andraschekék története 2013-ban bejárta a magyar sajtót, akkor a kisemberek igazi álmaként hivatkoztak rá, később azonban fokozatosan veszített fényéből a gazdagság. A pár a balatoni nyaralóját és az autóját eladta, a családi házuk földszintjén albérlő lakik, és a kávézójukat is bezárták.

Ez utóbbival kapcsolatban Andraschek Anikó a Blikknek azt mondta:

„Tulajdonképpen ez egy jótékonysági kávézó volt, ami szenvedélybetegeket fogadott. Ők ugyan nem ingyen, de lényegesen kevesebb összegért fogyaszthattak nálunk. Családon belül én is többszörösen érintett vagyok a szenvedélybetegség kapcsán, és nem keserű szájízzel mondom, de azt gondolom, hogy idehaza nem érdemes jótékonykodni”

A pár mindkét tagja egészségügyi problémákkal küzd és gondolkodnak, hogy a családi házat is eladják, és egy kisebbe költözzenek.

November 8-án valaki az Egyesült Államokban több mint 800 milliárd forint értékű lottónyereményt vitt haza, miközben Magyarországon nemrég valaki 1,6 milliárd forintot nyert az ötös lottón.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől