Szegények voltak, 636 milliót nyertek a lottón 2013-ban, mostanra elfogyott a pénz

2022. december 27. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

636 millió forintot nyert a lottón 2013-ban, mostanra kifogyott a pénzből Andraschek Anikó és László – írja a Blikk. A férj korábban hajléktalan volt, a feleség pánikbeteg, együtt pedig egy lepusztult önkormányzati lakásban laktak, amikor megnyerték a lottón az akkor még a mostaninál is jóval többet érő nyereményt. Mára ebből az ingatlanok egy részét leszámítva semmi nem maradt.

A győri pár a 2013-as lottónyeremény után vásárolt egy 180 négyzetméteres családi házat, egy balatoni nyaralót, lakásokat a gyerekeiknek, nyitottak egy kávézót, és vettek egy fehér BMW-t is. Ez utóbbi esetében nehezítés volt, hogy egyikük sem vezet, ezért sofőrt is kellett hozzá fizetni, erről csak 3-4 hónapja mondtak le végül.

Andraschekék története 2013-ban bejárta a magyar sajtót, akkor a kisemberek igazi álmaként hivatkoztak rá, később azonban fokozatosan veszített fényéből a gazdagság. A pár a balatoni nyaralóját és az autóját eladta, a családi házuk földszintjén albérlő lakik, és a kávézójukat is bezárták.

Ez utóbbival kapcsolatban Andraschek Anikó a Blikknek azt mondta:

„Tulajdonképpen ez egy jótékonysági kávézó volt, ami szenvedélybetegeket fogadott. Ők ugyan nem ingyen, de lényegesen kevesebb összegért fogyaszthattak nálunk. Családon belül én is többszörösen érintett vagyok a szenvedélybetegség kapcsán, és nem keserű szájízzel mondom, de azt gondolom, hogy idehaza nem érdemes jótékonykodni”

A pár mindkét tagja egészségügyi problémákkal küzd és gondolkodnak, hogy a családi házat is eladják, és egy kisebbe költözzenek.

November 8-án valaki az Egyesült Államokban több mint 800 milliárd forint értékű lottónyereményt vitt haza, miközben Magyarországon nemrég valaki 1,6 milliárd forintot nyert az ötös lottón.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!