Január 19-től drágul a Mol Bubi

2022. december 23. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

Változnak a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Az árak januártól így változnak:

  • a havi bérlet ára 500 forint helyett 1000 forint,
  • az éves bérlet 5000 forint helyett 8500 forint,
  • a percdíj pedig 20 forint helyett 40 forint lesz.
  • A havi és éves bérlet megváltásával eddig egyszerre két kerékpárt lehetett használni, a második kerékpárért percdíjat számol fel januártól a rendszer.
  • A díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad.

A használati díjak emelkedésével párhuzamosan a szolgáltatás is fejlődni fog: több száz kerékpárral nő az eszközpark, és újabb gyűjtőállomásokat is létesítenek.

Mint írják, a rendszer 2021-es megújulása előtti tarifákhoz képest még mindig jelentősen alacsonyabb díj ellenében lehet egy hónapra bérletet venni, amiért gyakorlatilag korlátlanul lehet használni a Bubikat. A felhasználók ugyanis 98 százalékban 30 percnél rövidebb időre veszik fel a kerékpárokat, erre az időre pedig nem kell percdíjat fizetni.

2022-ben ötszáz új Mol Bubi állt forgalomba, így összesen 2060 közbringa áll a fővárosiak rendelkezésére. A közbringarendszer idén november közepén átlépte a 4 milliós utazásszámot – írják.

Jelenleg összesen 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat, legutóbb a Terézvárosban adtak át négy gyűjtőállomást, és a felújított Blaha Lujza térre is telepítettek kettőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!