Fehér karácsonyt nem, de hőmérsékleti rekordot még hozhat a Jézuska

2022. december 23. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

„Új rekordot hozhat a Jézuska?” – teszi fel a kérdést az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

A válasz összetett, mert az országos csúcs nem, de a fővárosban mért eddigi legmagasabb hőmérséklet lehet, hogy meg fog dőlni. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 13 fok között várható. Az országos rekordhoz egészen 1958-ig kellene visszamennünk, akkor Békéscsabán 17,7 fokot mértek ilyenkor. Viszont a fővárosban közel lehet a csúcs, ugyanis 1958-ban 12,5 fokot mutattak a hőmérők.

Pénteken éjszaka még borult lesz az ég, de szombaton a nap első felétől kezdve fokozatosan felszakadozik a felhőzet, északkeleten is javulnak a látási viszonyok. Esőre a délnyugati országrész kivételével sehol nem kell számítani, viszont a szél felerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton 1 és 7 fok között alakul. A karácsonyi hétvégén összességében enyhe, ködös, csapadékmentes időre számíthatunk, a hőmérséklet több helyen 10 fok fölé emelkedhet.

Ez viszont azt is jelenti, hogy fehér karácsonyra idén sincs esély, viszont jó hír: aki esetleg a töltött káposzta és a bejgli evés közben szívna egy kis friss levegőt, az sapka és sál nélkül is nyugodtan elmehet kirándulni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!