A Honvédkórház január 1-jén 18 órán át nem fogad betegeket

2022. december 23. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Honvédkórház informatikai átállás miatt január 1-jén déltől másnap reggel hatig nem fogad betegeket, írja a kórház közleményében, amit a Hvg.hu szúrt ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatójából az is kiderül, hogy az informatikai szünetre azért van szükség, mert az év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató, az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, ehhez pedig elengedhetetlen a medikai rendszer átalakítása.

A 18 órás zárvatartás miatt bizonyos betegségek, illetve az akut sürgősségi esetek ellátását más intézményekbe helyezik át, ennek részleteiről itt tud tájékozódni.

A Hvg.hu felsorolása szerint például a sürgősségi szakellátást, valamint a sürgősségi betegellátó egységeken keresztül érkező belgyógyászai, gasztroenterológiai vagy kardiológiai ellátást igénylő betegeket az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Szent Imre Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban vagy a váci Jávorszky Ödön Kórházban fogadják majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!