A Fidelitas új elnöke szerint a szervezet egy utánpótlás-nevelő csapat, olyan, mint egy focicsapat akadémiája

2022. december 22. – 11:51

Másolás

Vágólapra másolva

Farkas Dániel, a Fidelitas december elején megválasztott elnöke a Mandinernek adott interjúban beszélt arról, hogy mit gondol a Fidesz ifjúsági szervezetének szerepéről, és mik a tervei a jövőre nézve. Farkas szerint a Fidelitas legfontosabb feladata, hogy megtalálja, és kinevelje „a következő generáció jobboldali politikusait, akik vezetik majd a városokat, kerületeket vagy országos szinten politizálnak”.

Farkas nem számít újoncnak a politikában, 2014 és 2019 között önkormányzati képviselő és alpolgármester volt Kiskunhalason, jelenleg pedig a város stratégiai tanácsadója. 2006-ban lépett be a Fideszbe és a Fidelitasba, 2008-tól a Fidesz kiskunhalasi alapszervezetének alelnöke, 2019-től pedig a Fidelitas országos alelnöke volt, amíg elnöknek nem választották a szervezet december 3-i tisztújító kongresszusán.

Farkas az interjúban elmondta, nem készült a feladatra, de megtiszteltetésnek érezte, hogy felkérték. Szerinte egy ilyen megkeresésre nem illik nemet mondani, „főleg, ha Illés Boglárka (a szervezet előző elnöke – a szerk.) személyében egy hölgytől érkezik a felkérés. Arra duplán nem illik nemet mondani”.

Arra a kérdésre, hogy mi az a kiemelt cél, amit véghez akar vinni, Farkasa azt válaszolta: a másfél év múlva tartandó önkormányzati és európai parlamenti választásokra készülnek, és szeretnénk megtartani azokat az önkormányzati tisztségeket, amelyeket 2019-ben elnyertek. „Elnökségem legfontosabb célja, hogy a ‘24-es EP- és az önkormányzati választáson minél jobban szerepeljen a Fidesz-KDNP, az eredményhez pedig minél többet tegyen hozzá a Fidelitas”.

„A Fidelitas egy utánpótlás-nevelő csapat, olyan, mint egy focicsapat akadémiája.

A Fideszben és a politika más területein egyre többen beszélnek arról, hogy szervezetünknek kell kinevelnie a következő generáció jobboldali politikusait, akik vezetik majd a városokat, kerületeket vagy országos szinten politizálnak.

Tucatjával lehet sorolni azokat a vezetőket, akik politikai-közéleti pályafutásukat a Fidelitasban kezdték. Meg kell találnunk azokat a fiatalokat, akik alkalmasak lehetnek politikai vezetői feladatok ellátására” – mondta.

Szerinte a főváros kiemelten fontos terület, „van olyan kerület, ahol reális célnak tartom, hogy akár két-három jelöltünk is legyen”. Emellett a vidéki jelenlétet is fontosnak tartja, elmondása szerint van olyan önkormányzat, ahol a képviselők jelentős részének fidelitasos múltja van.

Farkas szerint „a Fidelitas jelöltjei azok, akik a politikai akciókkal, az online kommunikációval újítást, újdonságot és változatosságot tudnak hozni a kampányban”.

„Ha megnézzük a jobboldalt, akkor politikai akcióképesség területén a Fidelitas jelenleg a legerősebb, ezt a tevékenységet pedig országszerte meg kell mutatni” – mondta a frissen megválasztott elnök.

Arra a kérdésre, hogy maradna-e a kitaposott úton, vagy újítana, Farkas azt válaszolta, fontos a megújulás, hiszen míg például Gyürk András vagy Szijjártó Péter elnöksége alatt ellenzékben volt a Fidesz, most már „12 éve kormányon vagyunk, így annak felelősségével kell politizálni, hogy mi a kormánypárt ifjúsági szövetségese vagyunk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!