Mága Zoltán-koncertjegyet kapnak a pedagógusok a Belügyminisztériumtól

2022. december 20. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva

Mága Zoltán-koncertjegyet kap 2500 pedagógus a Belügyminisztériumtól – írja a Hvg.hu a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetére (PDSZ) hivatkozva. Az újévi koncert kétszer is előadják: van egy 14:00 órai és egy 19:00 órai időpont. A pedagógusoknak a 14:00 órai koncertre ajánlottak fel jegyeket.

A PDSZ közzétette egy tankerület vezetőjének üzenetét. Az üzenet szerint „Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész úr közösen biztosítanak 2500 darab belépőt”.

Egy pedagógus legfeljebb két jegyet igényelhet, az adott tankerület pedig csak negyven jegyet oszthat ki összesen, az alapján, hogy ki jelentkezik először érte.

Amiatt, hogy a jegyek nem 19:00 órára, hanem 14:00 órára szóltak többen arról írtak, hogy vélhetően a főpróbára szólnak a jegyek. Megkerestük Mága Zoltán, aki egy közleményben azt írta, hogy a délutáni és esti előadás azonos műsorrenddel és repertoárral valósul meg.

Tavaly hasonló ingyen koncertet ajánlottak orvosoknak, ápolónak, rendőrnek, katonának, a katasztrófavédelem dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek. Az idei koncertre a tanárok mellett a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai kapott meghívást – írják a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!