Akár 13 fok is lehet karácsonykor

2022. december 19. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Kárpát-medencét jelenleg uraló fagyos légtömeget enyhe, óceáni eredetű léghullámok söprik el a hét első felében, írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az ország nyugati felében alapvetően rétegfelhős, borult idő ígérkezik, inkább a keleti és középső tájakon lehet több napsütés. Számottevő csapadék nem lesz, az északnyugati megyékben a délire, délkeletire forduló szél helyenként megerősödik. A csúcshőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Kedden hajnalban is lehetnek erős fagyok, főként az északi tájakon kerülhetünk -10 fok közelébe. Még lesznek tájak, ahol napközben is fagypont közelében alakul a hőmérséklet, a legtöbb helyen azonban 1–5 fok közötti értékekre készülhetünk.

Szerdán részleges hidegpárna alakulhat ki, emiatt több helyen rétegfelhős, párás idő várható ködfoltokkal. Szitálás, esetleg ónos szitálás, néhol gyenge eső előfordulhat. A déli, délnyugati szelet a Dél-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. Kora délutánra többnyire 2–8 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős idő valószínű helyenként pára-, ködfoltokkal. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Az északnyugati, nyugati majd délnyugati szelet olykor élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt erősen felhős idő várható helyenként pára-, ködfoltokkal. Kisebb esőre, záporra az északi megyékben van nagyobb esély. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A hajnali -2, +5 fokról 2–11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A fehér karácsony sorsa is egyre inkább eldőlni látszik. Jelenleg úgy tűnik, hogy

karácsonykor kifejezetten enyhe, kora tavaszt idéző időjárás jöhet.

Szombaton többnyire erősen felhős idő valószínű. Néhol gyenge záporeső előfordulhat. Az élénk déli, délnyugati szél helyenként megerősödik. Hajnalban 0 és +6, kora délután 5–13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap közepesen felhős idő a legvalószínűbb. Néhol kisebb eső, zápor nem zárható ki. A nyugati, délnyugati szél olykor megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 0, +5, a maximum-hőmérséklet 5, 12 fok között alakulhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!