A 3-as metró két állomását is a tervezettnél hamarabb adják át

2022. december 19. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Januártól a Deák Ferenc téren és a Ferenciek terén is megállnak a metrószerelvények az M3-as vonalán, a jövő év elején pedig a többi négy államos is elkészül – írja a Magyar Építők. A BKV Zrt. M3-as metróvonal rekonstrukciójának hivatalos oldalán olvasható új ütemezési terv szerint ebben a sorrendben nyílna meg az utolsó hét állomás:

  • Deák tér – Ferenciek tere: 2023 január
  • Arany János utca – Nyugati pályaudvar: 2023 március
  • Dózsa György út: 2023 március
  • Nagyvárad tér – Lehel tér: 2023 május

A 3-as metró teljes rekonstrukciója során először 2019 tavaszán a vonal északi szakasza (Újpest-központ és Lehel tér) készült el, ezt követően a déli szakasz adták át (Nagyvárad tér és Kőbánya Kispest) a forgalomnak 2020 októberében. Eredetileg a középső szakasz hat állomását pedig 2023 tavaszán, egyszerre adták volna át. Az átütemezésről a beruházó BKV Zrt. és a BKK kezdeményezett egyeztetéseket a felújítását végző céggel, a SWIETELSKY Építő Kft.-val.

Bognár Árpád a SWIETELSKY Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Építőknek elmondta, hogy a bizonyos kapacitások átcsoportosításával tudták megoldani, hogy a tervezettnél hamarabb elkészüljön a két megálló. A cég területi igazgatója Kelemen Zsolt a lapnak arról is beszélt, hogy a Lehet téri és a Nagyvárad téri megállóknál olyan előre nem látott műszaki problémákba ütköztek, ami miatt az átadásuk jövő tavaszra csúszik át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!