A bent alvókkal együtt gyújtott fel egy román férfi egy melléképületet Makón

2022. december 19. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly októberben felgyújtott egy épületet Makón, amiben ketten aludtak – derül ki az ügyészség közleményéből.

A férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával, több ismerősével együtt pedig egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. 2021. október 27-én összeveszett az élettársával, ezért aznap dolgozni se ment, helyette egész nap italozott. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, élettársa pedig félelmében elbújt előle.

A férfi az éjszaka folyamán a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába.

A tűz gyorsan átterjedt a mellépület teljes tetőszerkezetére. A ház másik helyiségéből még időben sikerült kimenekülnie, és a gázpalackot kivinnie az abban alvó házaspárnak.

A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet még azt megelőzően eloltották, hogy az a főépületre is átterjedt volna. A férfi a tűzoltók kiérkezése előtt a disznóólat is megpróbálta felgyújtani, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte és eloltotta. Az épületben közel 6 millió forint kár keletkezett.

A főügyészség a vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottat minősített emberölés bűntettének kísérletével, magánlaksértés és rongálás bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!