Vádat emeltek egy marokkói férfi ellen, aki a gyerekük előtt késelte halálra a feleségét tavaly Zuglóban

2022. december 16. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 39 éves marokkói származású férfival szemben, aki 2021 áprilisában egy zuglói parkolóban két és fél éves gyerekük szeme láttára, brutális kegyetlenséggel késelte halálra feleségét, akivel válófélben volt. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte – írja a Fővárosi Főügyészség közleménye alapján az MTI.

A férfi Magyarországon folytatta tanulmányait, 2017-ben ismerkedett meg későbbi feleségével. A párnak 2018-ban gyermeke született, később pedig házasságot is kötöttek. Nem sokkal később azonban a kapcsolatuk megromlott, rendszeressé váltak közöttük a viták és veszekedések, végül a nő kérésére a férfi elköltözött, de ezt követően is zaklatta a feleségét – írja az ügyészség.

A feleség időközben kezdeményezte a válást, és a bíróság úgy rendelkezett, hogy a férj a gyerekével kizárólag kéthetente, meghatározott időtartamban tarthat kapcsolatot, egy budapesti családsegítő intézményben.

A férfi elhatározta, hogy az egyik ilyen napon, 2021. április 24-én, megöli a nőt.

A férfi a gyilkosságot és annak leplezését is részletesen kitervelte: délelőtt a hátizsákjába tett több, sötét színű ruhadarabot, köztük egy maszkot is, és egy nagy méretű kést, majd kerékpárral elindult a kapcsolattartásra kijelölt zuglói intézményhez. A helyszín közelében felvette a sötét színű fedőruházatot, magához vette a kést, és várta a sértettet. A nő hamarosan megérkezett a gyermekkel, leparkolt az autójával, és abban várták a kapcsolattartásra érkező férfit. A jármű jobb első ülésére beszálló vádlott azonnal rátámadt a vezetőülésben ülő nőre.

„A férfi a támadás során módszeresen, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással, kitartóan, testszerte szurkálta és vagdosta a sértettet. A nő próbált védekezni, a szúrásokat elhárítani, közben hangosan segítségért kiáltozott.” Az ügyészség közleménye szerint a nő a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A két és fél éves gyermek a hátsó ülésen mindvégig szemtanúja volt édesanyja brutális bántalmazásának és halálának.

A férfi ezután elfutott, majd a környező épületeket megkerülve tért vissza a támadás helyszínére. Ezalatt levette az elkövetéskor viselt sötét színű fedőruházatot, amit az út melletti szeméttárolókba dobott. Az autóhoz visszaérkezve igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy csak akkor és ott szembesült a nő elleni támadással, a rendőrök azonban elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. A főügyészség továbbá az apa szülői felügyeleti jogának megszüntetésére is indítványt tett. A férfi letartóztatásban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!