Nyolc darab konzerv ellopásáért tartóztattak le egy hajléktalan férfit

2022. december 16. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Sátorlakó letartóztatva” – hirdeti a Police.hu-n megjelent hír címe. A „sátorlakó” egy 38 éves, jövedelem- és munkanélküli férfi, aki másfél éve él fedél nélkül a Duna parton felállított sátrában. Itt fogták el a szentendrei rendőrök, miután a „cipőnyoma kísérteties hasonlóságot mutatott” a decemberben feltört szigetmonostori hétvégi házaknál talált nyommal.

A rendőrség közleménye szerint F. Roland egy éjszaka alatt három hétvégi házba is betört. A rendőrök az egyik tulajdonos jelzésére indultak meg, rövid idő alatt azonosították és elfogták a férfit. A három idei mellett, a férfi két tavalyi betörést is beismert.

És hogy miket lopott el a házakból?

7-8 konzervet (kukorica, csicseriborsó, ananász és paradicsomkonzerveket) és három májpástétomot.

Ezeket is tavaly, idén ugyanis elmondása szerint „nem vittem el semmit, mert nem találtam kaját”. A betörésekkel tehát csak rongálási károkat okozott, a kézzel betört ajtó, ablak, vagy a vállal befeszített ajtó megrongálásával összesen nagyjából 100 ezer forint értékben.

Az azóta letartóztatott férfit lopás vétségével gyanúsítják, a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!