Ellopott ágaprító miatt ugrott újra egymásnak a gödi polgármester és az önkormányzat

2022. december 15. – 19:45

Másolás

Vágólapra másolva

Göd egyik önkormányzati képviselője, Fülöp Zoltán posztolt arról Facebookon csütörtökön, hogy ellopták a település frissen beszerzett ágaprítóját. Fülöp azt írja, hogy lakossági bejelentést kaptak: december 12-én eltűnt az eszköz. A képviselő megjegyezte: az eszközre december 10-én járt le a biztosítás. A polgármester szerint ők elkezdték a biztosítás intézését, de senki nem akart velük szerződni.

A Telexnek a hírt megosztó képviselő, Fülöp Zoltán elmondta, hogy a nagyjából 5-6 milliós eszköz ellopásáról biztonsági kamerafelvételek vannak, amin annyi látszik, hogy egy letakart rendszámos autóval elviszik a telepről a fadaráló eszközt. Azt azonban szokatlannak tartja, hogy Gödnek december 10-én lejárt a biztosítása, így a kárt a helyi lakosok fizetik majd meg. A polgármester felelősségét is vitatja, aki szerinte hergelő posztokat rak ki a Facebook-oldalára ahelyett, hogy olyan ügyekkel foglalkozna amik fontosak a településnek.

Az ágdaráló eltűnése miatt megkerestük a település polgármesterét, Balogh Csabát, aki elmondta, hogy az ügy nem annyira egyszerű, mint ahogy képviselőtársa leírta. A december 10-én lejáró szerződés pótlását a testület időben megkezdte, ők kértek ajánlatot biztosító cégektől, azonban állítása szerint a határidőig sehonnan nem érkezett ajánlat. A polgármester tudomása szerint a biztosítócégnek nem lett volna semmi problémája, azonban a szerződés mégsem került meghosszabbítására. Ennek következménye, hogy mikor az ágdaráló eltűnt, az eszköz biztosítás nélkül volt. Megkérdeztünk egy biztosítási alkuszt, aki elmondta, hogy egy nyertes biztosítási ajánlat kidolgozásához időre van szükség, ez több hónapos átfutási időt is jelenthet. Egy vagyonbiztosítás kidolgozása például négy-öt egyeztetést is igénybe vehet.

Balogh kiemelte, hogy a képviselő-testület még 2020-ban elvette azon jogkörét, hogy 200 ezer forint feletti kérdésekben döntsön

– korábban ez a plafon 15 milliós volt, de a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt szavazva elvették a polgármester ezen jogát. A Momentumból idén kilépett polgármester még 2020-ban leváltotta DK-s és LMP-s helyettesét, utóbbi pont az ágaprítóról posztoló Fülöp Zoltán volt. Csökkentett jogkörei miatt Balogh a biztosítás kérdésében sem hozhatott egyedül döntést, ráadásul tovább lassította az ügy előrehaladtát, hogy mindent a testület elé kell vinnie.

A polgármester bízik benne, hogy a kamerafelvételek alapján előkerül majd az eltűnt ágaprító, így nagyobb kárt nem szenved Göd. Azt mondta, hogy a kamerafelvételek alapján viszonylag könnyen beazonosítható lesz majd, hogy ki lophatta el az eszközt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!