Távozik a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, a cég önkormányzati tulajdonban marad

2022. december 14. – 14:15

Távozik a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, a cég önkormányzati tulajdonban marad
Keszler Ferenc a Fővárosi Vízművek megbízott vezérigazgatója középen a csepeli ivóvízkezelő művében létesített napelempark átadásán 2019. szeptember 24-én – Fotó: Mohai Balázs / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Keszler Ferenc. Lemondását azután nyújtotta be, hogy a cég állami tulajdonba adását támogatta, és ezért kezdeményezték hatáskörének módosítását – írja az MTI-nek eljuttatott közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

„Sajnálatos, hogy a társaság vezérigazgatója, egyben gazdasági vezérigazgató-helyettese a tulajdonosi döntés ellenében a Fővárosi Vízművek állami tulajdonba adását támogatta.”

A kormány augusztusban jelezte, hogy a jövőben kizárólag azok az önkormányzati víziközműcégek számíthatnak állami segítségre, amelyek jelzik integrációs szándékukat a Nemzeti Vízműveknek. Egyre több önkormányzat tartott attól, hogy az emelkedő energiaárak és bérköltségek mellett csak drágábban tudják majd üzemeltetni a cégeiket. A Fővárosi Önkormányzat augusztus 31-én ennek ellenére arról határozott, hogy nem adja át az államnak a Fővárosi Vízműveket.

Mivel a vezérigazgató ezzel nem értett egyet, ezért a Fővárosi Önkormányzat már egy hete kezdeményezte Keszler hatáskörének módosítását. A vezérigazgató ezután benyújtotta lemondását, amit Karácsony Gergely főpolgármester tudomásul vett. A vezérigazgató utódjáról a napokban születik döntés, a Főpolgármesteri Hivatal közleménye a cégről azt írja: „zavartalan működése biztosított”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!