Karácsony este szúrta mellkason a barátját egy férfi tavaly Sümegen

2022. december 13. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 36 éves férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt karácsony este megkéselte a barátját Sümegen – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a két barát rendszeresen együtt ivott a helyi kocsmában, 2021. december 24-én viszont nem oda, hanem egyikük házába mentek, ahol iszogattak, zenét hallgattak és beszélgettek. Este tíz óra körül már mindketten ittasak voltak, amikor az egyik férfi kiment a fürdőszobába, majd visszafelé a konyhaasztalról felvett egy 13 centiméter pengehosszúságú kést, a szobába érve pedig minden előzetes ok nélkül mellkason szúrta a barátját, akinek mindössze annyit mondott, hogy

„Ne félj, nem fog fájni!”

A barát a szúrás erejétől a mögötte lévő ágyra esett, és eszméletét vesztette, a férfi pedig távozott.

Amikor a mellkason szúrt férfi magához tért, megpróbálta felhívni a testvérét, aki nem vette fel. Mivel állapota rosszabbodott, éjjel két óra körül egy videót küldött magáról a testvérének, és megírta neki, hogy megkéselték. A testvér ezt már észlelte, értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő sértettet kórházba szállították. A férfi életét végül a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerése esetén a Veszprémi Törvényszék kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnössége esetén a vádlott a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!