Kidőlt fák és vízzel megtelt pincék miatt riasztják a tűzoltókat országszerte

2022. december 11. – 10:22

Kidőlt fák és vízzel megtelt pincék miatt riasztják a tűzoltókat országszerte

Másolás

Vágólapra másolva

Az erős szél és a sok csapadék miatt a tűzoltók segítségére van szükség országszerte, fák dőltek ki és pincék teltek meg vízzel – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel. Közleményükben azt írták, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

A Somogy megyei Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél fa dőlt az útra, Pécsett, a Magyarürögi út elején, illetve Villánykövesden, a Villányi út mentén szintén az útra kidőlt fák akadályozzák a forgalmat. Pest megyében Pilisvörösváron és Versegen is kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bodrogolasziban a 37-es főúton dőlt fa egy gépkocsira.

Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában megtelt vízzel az árok, amelyet szivattyúval távolítanak el. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan állt a víz.

Több vasútvonalon is fennakadásokra kell számítani: késnek a vonatok a Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa szakaszon, jelentős késések vannak a Győr-Veszprém vonalon is. A MÁVINFORM Facebook-oldalára posztolt bejegyzés szerint Zalaszentjakab és Zalakomár között a fakidőlések következtében a felsővezeték több helyen leszakadt, helyreállításával várhatóan vasárnap 15-16 órára végeznek a szakemberek.Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!