Advent harmadik vasárnapjára a hó is megérkezhet

2022. december 10. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napok borús, csapadékos időjárása tovább folytatódik a hétvégén is. Szombaton délelőtt bár átmenetileg csökkent a csapadék mennyisége, de déltől délnyugat felől egyre nagyobb területen újból elered az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között, késő este 0 és 10 fok között lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat éjfélig még csak az Alpokalján, a Bakonyban, és Borsodban,

majd advent harmadik vasárnapján már máshol is egyre többfelé lehet számítani havazásra.

Vastagabb hótakaró kialakulása leginkább az Alpokalja, a Dunántúli- valamint az Északi-középhegység magasabb részein valószínű. Ezeken a helyeken a létrejövő hótakaró akár a 10-15 cm-t is meghaladhatja. A síkvidéken leginkább a nyugati, valamint az északkeleti tájakon van esély 6 cm-es olvadozó hóréteg kialakulására. Vasárnap este az Ózd–Békéscsaba-vonal mentén kialakulhatnak intenzívebb hózáporok. A hőmérséklet -1 és 6 fok között alakul.

És ha már örülnénk, hogy az ünnepi időszakban végre szép havazásra ébredhetünk az eső helyett, azért van egy kevésbé idilli hírünk is:

ugyanis ezzel párhuzamosan vasárnap a szél is felerősödik, a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70-75 kilométer/órát.

Érdemes lesz vigyázni, mert a viharos szél hordhatja a havat, ezzel főleg a Bakonyban hófúvást okozhat. A csúszós, havas utakon az autósoknak is érdemes óvatosabban közlekedniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!