Újabb BKK-járatokon lehet majd biciklit szállítani

2022. december 9. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

Három vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: szombattól a 102-es, a 128-as és a 129-es buszokra biciklivel is fel lehet szállni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, amit az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, a BKK azt kéri a kerékpárt szállító utasoktól, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet. Fontos még, hogy a járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt.

A BKK közölte azt is, hogy decemberben az esti időszakban a 128-as és a 129-es vonalakon egyelőre olyan járművek közlekednek, amelyeken nem lesz lehetőség kerékpárok szállítására.

A bicikliszállításra egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel van lehetőség, de a kisméretű, legfeljebb 41 centiméter (16 coll) külső kerékátmérőjű kerékpár, valamint a roller, továbbá mérethatár nélkül az összecsukott kerékpár továbbra is díjtalanul, minden járaton kézipoggyászként szállítható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!