Vasárnap jöhet az első komolyabb havazás

2022. december 7. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Eseményteli napok következnek az időjárásban, péntektől ugyanis egy több középpontú mediterrán ciklon hoz szelet, kiadós csapadékot, írja az Időkép.

Pénteken ez a legtöbb helyen eső lesz, legfeljebb eleinte nyugati-északnyugati és északi határ mentén fordulhat elő vegyes halmazállapot. Napközben 3-14 fok várható.

Átmeneti szünet után szombaton napközben dél felől ismét egyre többfelé ered el az eső, amit a késő esti óráktól nyugaton már havas eső, havazás válthat fel. Napközben 3-14 fok valószínű.

A halmazállapot-váltás a ciklon hátoldalán érkező hideg, fagyos levegő hatására vasárnap tovább folytatódik, késő délután, este már keleten is havazás lehet a jellemző csapadékforma. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-12 fok között lesz.

A három nap alatt országszerte sokfelé 30-40, néhol 50 mm csapadék is lehullhat.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A csapadékhajlam várhatóan hétfőre csökken, ugyanis kelet felé kivonul hazánkból a csapadékzóna, majd mögötte helyenként alakulhat ki hózápor. Hajnalban -8, +1 fok valószínű, kora délután -2, +3 fok valószínű.

Kedden általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban -10, -2 fok valószínű, kora délután -5, +1 fokra lehet számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!