Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki berontott egy keszthelyi étterembe, majd gumilövedékes puskával fenyegette a vendégeket

2022. december 7. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerős ítéletét hozott a Keszthelyi Járásbíróság egy 33 éves férfival szemben, aki tavaly szeptemberben berontott egy keszthelyi étterembe, majd egy lőfegyver utánzatú, gumilövedékes puskával fenyegette a vendégeket – olvasható az ügyészség oldalán.

Kamerák rögzítettek azokat a jeleneteket, amikor a vádlott 2021. szeptember 4-én nyolc óra után betért a Balaton-parti vendéglőbe, kezében egy lőfegyvernek nem minősülő, 17 mm kaliberű gumilövedékes, dupla csövű puskával. A fegyver tárában két darab gumilövedék volt. A férfi fegyverrel kezében azt kiabálta: „Hol a Bence?”, majd bement az étterem konyhájába, ezután vissza az étterem teraszára azt kiabálva a vendégeknek, hogy:

„Ki kér golyót a fejébe?”

Az étterem pincére felszólította a férfit, hogy hagyja abba az ordibálást és távozzon, erre a férfi az egyik vendéghez lépett és a puska csövét a homlokához szorítva megkérdezte tőle, hogy: „Kér-e golyót a fejébe?”. A vendég és asztaltársasága megrémült, míg egy másik asztalnál egy szülő a gyermekével próbált elmenekülni. Ezt követően a vádlott kilépett a teraszról és a fegyverét a táskájába tette. Majd megérkezett az étterem tulajdonosa is, aki arra kérte a férfit, hogy ne ordibáljon, erre a vádlott két kézzel a mellkasán meglökte, majd ismét elővette a táskájából a fegyvert és tőle is megkérdezte, hogy:„Kér-e golyót a fejébe?”. Az étterem tulajdonos elküldte a vádlottat, aki a fegyvert visszatette a táskájába, majd távozott a helyszínről.

A Keszthelyi Járásbíróság 2022. december 7-én az ügyben megtartotta az előkészítő ülést. A vádlott beismerte bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott. A Keszthelyi Járásbíróság a férfit garázdaság bűntettében bűnösnek találta, és egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette és ez időre elrendelte pártfogó felügyeletét is. Az ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!