A fővárosi ellenzéki képviselők megalakították a Budapesti Képviselők Csoportját

2022. december 6. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzék budapesti illetőségű képviselői közös budapesti képviselői csoportot hoztak létre a parlamentben. A Budapesti Képviselők Csoportja (BKCS) azért jött létre, hogy „Budapest hatékonyabban hallassa a hangját az Országgyűlésben” – derül ki a képviselők közleményéből.

A csoport tagjai:

Gy. Németh Erzsébet (DK), Arató Gergely (DK), Gréczy Zsolt (DK), Kálmán Olga (DK), Dávid Ferenc (DK), Kordás László (DK), Komáromi Zoltán (DK), Oláh Lajos (DK), Varju László (DK), Barkóczi Balázs (DK), Tompos Márton (Momentum), Szabó Szabolcs (Momentum), Tóth Endre (Momentum), Hajnal Miklós (Momentum), Orosz Anna (Momentum), Szabó Rebeka (Párbeszéd), Tordai Bence (Párbeszéd), Szabó Tímea (Párbeszéd), Jámbor András (Párbeszéd), Bakos Bernadett (LMP), Csárdi Antal (LMP), Hiszékeny Dezső (MSZP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Hiller István (MSZP), Vajda Zoltán (MSZP), és Molnár Zsolt (MSZP)

A csoport vezetője Gy. Németh Erzsébet lesz. Az elnöki tisztséget félévente rotációs alapon töltik be.

Mint írják: „Nem fogjuk hagyni, hogy a kormány a jövőben is úgy kezelje Budapestet, mintha nem is az ország része lenne, és amelyet minden gátlás nélkül lehet kizsigerelni különböző kormányzati megszorításokkal. A főváros mától hangsúlyosabban is ott lesz az Országgyűlésben, és meg fogja védeni magát a Budapest-ellenes kormányzattól!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!