Kilencezer liter benzint adott el illegálisan piaci ár helyett hatósági áron egy benzinkutas, őrizetbe vették

2022. december 6. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vette a NAV egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetőjét, mert az hatósági áras üzemanyaggal csalt, írja az MTI a NAV közleménye alapján.

Az eljárás adatai szerint napi rendszerességgel, nyitvatartási időn kívül, hatósági áron szolgált ki egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetője egy céget, amely nem jogosult a kedvezményes beszerzésre.

Az adóelkerülő vevő ezerliteres, úgynevezett IBC-tartályokba tankolt, közvetlenül a kútfejről. A kutas még arra is odafigyelt, hogy az üzemanyagtartályok űrmérete szerint, részletekben töltse és papírozza le a tankolást. Az eladó minden megtöltött tartály után 30 ezer forint kenőpénzt fogadott el.

Az eladó több mint 9 ezer liter üzemanyagot adott így el piaci ár helyett hatósági áron. Csaknem 600 ezer forint áfát csalt így el, a cége pedig 2,6 millió forinttól esett el. A NAV ellenőrzése alá vonta a benzinkutat, a kút üzemeltetőjét és egyik vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki. Az üzemeltető akár tíz év szabadságvesztésre is számíthat.

Itthon eközben amúgy is problémás a benzinkérdés, pánikfelvásárlás, kifogyott benzinkutak, ezeket hozta magával a hatósági ár miatt. Erről itt írtunk hosszan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!