Új államtitkára lett a felsőoktatásnak, György Lászlót kormánybiztosnak nevezték ki

2022. december 1. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Több változást is hozott a szerda éjszakai Magyar Közlöny az államtitkárokat illetően: felmentette pozíciójából Orbán Viktor dr. Kutnyánszky Zsolt Krisztiánt, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárát és lemondására való tekintettel György Lászlót, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárát is. Györgyöt rögtön ki is nevezték a „gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztossá.”

Feladata lesz hogy a kormány részére makrogazdasági előrejelzést készítsen, és ezeket negyedévente bemutassa, de együtt kell működnie a gazdaságstratégia cél-, eszköz- és intézményrendszerének kidolgozásában, közreműködik az új közgazdasági gondolkodás elterjesztésében, továbbá koordinálja a Tanítsunk Magyarországért program minisztériumok közötti működését is.

Az MTI csütörtöki híre szerint a személyi változást a kormány szerkezetében történt átalakulás indokolja, amelynek részeként a felnőttképzés a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz, míg a vállalkozásfejlesztés a Nagy Márton miniszter által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz kerül. Dr. György László a jövőben munkáját kormánybiztosként folytatja tovább. Dr. Hankó Balázs államtitkárként a továbbiakban a felsőoktatás mellett felel a szakképzés, felnőttképzés, valamint az innovációs szakterületek vezetéséért, erősítve a terület oktatási-kutatási fókuszát.

Történtek még kinevezések ezen túl is, ugyanis Ágh Pétert az Építési és Közlekedési Minisztérium, dr. Czomba Sándort a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává nevezték ki, míg december 7-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára lett Fábián Gergely.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!