Ágy és komplett szobák égtek lakástüzekben kedden éjjel, ketten meghaltak

2022. november 30. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Azzal hívták ki a katasztrófavédelmet kedden éjjel 11 óra körül, hogy tűz miatt meghalt valaki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben, írja a katasztrófavédelem abban a sajtóközleményében, amiben a kedd éjszakai lakástüzekről számolt be. A kiérkező tűzoltók a Kossuth Lajos úti családi ház egyik szobájában egy égő ágyat találtak, benne pedig egy ott fekvő embert, akinek életét már nem tudták megmenteni. A tűz feltehetőleg ágyban dohányzás miatt keletkezett, de a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni, írják.

A másik, pécsi tűzesetről szerda hajnali négykor kaptak értesítést. Oda tizenegy tűzoltó három járművel vonult ki. A háromlakásos sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, két szoba teljes egészében égett, miután a szobában felhalmozott szemét és bútorok lángra kaptak.

A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A lángokat megfékezték, a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják. A katasztrófavédelem figyelmeztetett: a tragédiák füstérzékelő használatával elkerülhetők lennének, a készülék a tűz keletkezésekor hangos sípolással jelez, így időben felébreszti még az alvó embereket is.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!