Ungár Péter: Az egyesült ellenzék megszűnt

2022. november 26. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Az egyesült ellenzék abban a formában, ahogy a választáson indult, megszűnt. Nincs. Vége. Elhunyt. És ezzel még különösebb probléma sincs, mert azért őszintén szólva nem volt egy olyan sikertörténet, amit vissza kellene sírni” – írja friss Facebook-bejegyzésében az LMP társelnöke, Ungár Péter.

A politikus azt írja, igaza van Gyurcsány Ferencnek abban, hogy a Fidesz leváltásához nem a pártok leváltása az első lépés, mert „a párt nélküli politika ígérete egyszerű délibáb”, és Donáth Annának is igazat ad abban, hogy a tartalmatlan orbánozás nem fog eredményre vezetni. Szerinte viszont senki nem beszél arról, hogy „az egyesült ellenzék abban a formában, ahogy a választáson indult, megszűnt”.

Ungár szerint a választópolgárok megérdemlik, hogy felnőtt emberként kezeljék őket, és őszintén beszéljen velük valaki. „Ezért mi nem szeretnénk megmondani, hogy hány ellenzéki párt legyen, nem szeretnénk úgy tenni, mintha tudnánk a Fidesz leváltásának csodareceptjét, nem minősítünk se árulónak, se ügynöknek senkit.”

„Nem szeretnénk többet olyan kampányt csinálni, melynek egyetlen célja, hogy eltitkoljuk, hogy tartalmi kérdésekben mit gondolunk a világról, nehogy elijesszük a szavazókat”.

Ungár szerint az LMP egyetlen dolgot ígér: zöldpolitikát. „Ez azt is jelenti, hogy van, amivel nem foglalkozunk, hogy nem gondoljuk azt, hogy minden nagy állami ellátórendszert tökéletesen értünk, és a magyar államiság minden ezeréves problémáját ismerjük. Egy párt vagyunk, aminek van egy ideológiája, komolyan veszi a választókat, és azért kéri a támogatásukat, mert akkor az általunk gondolt dolgok nagyobb eséllyel valósulnak meg”.

Szerinte ez a hozzáállás bárhol máshol normális lenne, de Magyarországon egyedül vannak ezzel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!