Alvó utasokat lopott meg egy férfi a 4-6-oson, egy közel félmilliós mobiltelefont is elvitt

2022. november 25. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség egy büntetett előéletű, 34 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal, a 4-6-os villamoson több alvó utast is kifosztott, tőlük pénztárcát, illetve mobiltelefonokat lopott el.

A vádirat szerint a férfi április 10-én hajnalban a 4-6-os villamoson, a Margitsziget és Margit-híd budai hídfő megállója között vett észre egy alvó utast, benyúlt a kabátzsebébe, elvette a pénztárcáját, amiben személyes iratok, bankkártyák, 150 000 forint készpénz és némi valuta volt.

Hat héttel később a férfi ismét lopott, a villamos Margit híd budai hídfő és Mechwart-liget közötti szakaszán, egy 70 ezres mobilt vett ki egy alvó férfi kezéből. Harmadik alkalommal, pár nap múlva, a Jászai Mari tér és a margitszigeti bejáró közötti szakaszon ment oda egy alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és kivette a férfi 460 000 forint értékű mobiltelefonját.

A férfi lopás miatt volt már büntetve, most az ügyészség különös visszaesőként 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A kerületi ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!