Elég lenne a béremelés ahhoz, hogy legyen elegendő jó tanár?

2022. november 25. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Hogyan lesznek jók a tanárok? Miért kell nekik az iskolai autonómia? Mi hiányzik a szakmai fejlődésükhöz? Mikor kezdődik a tanári kiégés? – ilyen kérdésekre keresik a választ a CEU Határtalan tudás című eseménysorozatának mai előadói. Kövesse 16 órától élőben itt a Telexen!

Tanárok, szülők és diákok kilométeres sorfalakat állnak az utcákon: magasabb béreket és az oktatási rendszer megreformálását követelik. Mit mond az oktatástudomány a konfliktus mélyebb okairól? A Határtalan Tudás idei záróeseményén az előadók nemzetközi tendenciákat is vizsgálva, a tanárok szempontjából elemzik az iskolák irányítását, a pedagógusok szakmai nyilvánosságát és a tanárképzést.

Az esemény előadói:

  • Lannert Judit, T-Tudok senior kutató,
  • Balázs Éva, szociológus-közgazdász, senior oktatáskutató,
  • Salát Magdolna, „Tanár leszek” műhely, ELTE PPK óraadó.

A CEU és a CEU Demokrácia Intézet közös rendezvényén bemutatják a CEU Határtalan Iskolája digitális tudástárat is, amely a három éve tartó rendezvénysorozat tudományos eredményeit kapcsolja össze a középiskolai tananyaggal. A Határtalan Iskola segíti a tanárokat a középfokú oktatás során, és egyben kedvet csinál a diákoknak a tudományos pályához.

A 16 órakor kezdődő előadások online közvetítése itt követhető:

A sorozat korábbi előadásai ide kattintva visszanézhetők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!