Máris megrongálták a Klauzál téri ukrán kiállítás tablóit

2022. november 24. – 14:16

Máris megrongálták a Klauzál téri ukrán kiállítás tablóit
Fotó: budapesti Cseh Centrum

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hét sem telt el a „Postcards from Ukraine” (Képeslapok Ukrajnából) nevű kiállítás
megnyitója óta, ismeretlen személyek máris kárt tettek több tablóban – derül ki a szervezők sajtóközleményéből.

Mint írják, a Klauzál tér Dob utcai oldalán megtekinthető tárlat bevezető információs tábláját teljesen letépték, valamint az orosz invázió egyik legtragikusabb szimbólumává vált Mariupol városát bemutató tablót is jelentősen megrongálták. A szervezők közlése szerint a megrongált tablókat hamarosan pótolják.

A „Postcards from Ukraine” az ukrán kulturális és más kincseket a háború kitörése előtti és a háborúban megrongálódott vagy teljesen megsemmisült állapotában mutatja be. A november 17-en nyílt kiállításon, amely december 20-ig ingyenesen látogatható, 24 létesítmény rövid történetével és sorsával ismerkedhet meg a közönség.

A kiállítás, aminek kezdeményezője és projektvezetője a budapesti Cseh Centrum, több intézmény összefogásával és együttműködésével valósulhatott meg, támogatója az European Cultural Foundation (ECF), közreműködői és társszervezői a Verzió Nemzetközi Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, Erzsébetváros Önkormányzata, az Osztrák Kulturális Fórum, a Cervantes Intézet és Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!