Forralt boros szaloncukor az év szaloncukra

2022. november 24. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Civil kezdeményezésként idén is megrendezték az Év Szaloncukra versenyt, amire meghívták az összes hazai kicsi és nagy gyártót – olvasható a verseny hivatalos honlapján. A versenyen összesen 12 kategóriában lehetett indulni, így külön versenyeztek a kézműves és az alacsonyabb árú (699Ft/100g alatti) kategória cukrai, és a fenntarthatóság jegyében kiemelt kategória volt a vegán szaloncukrok kategóriája, a zsűrizésben 300 kóstoló segített.

Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki, a kóstolásokra több mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy megtalálják a 20 győztest.

Az Év Szaloncukra kategória első helyén a gyulai Kézműves Cukrászda Forralt boros szaloncukra végzett, második lett a balatongyöröki Promenád Kávéház „Frizzy” mogyorós-robbanócukorkás szaloncukra, a harmadik pedig idén harmadik alkalommal is a maklári Stühmer győzött, körtezselés-muskotályos szaloncukrával.

A kedvező árú (699Ft/100g alatti) szaloncukrok közül első helyen végzett a TESCO karamellakrémmel töltött szaloncukra, második lett a Chocofive robbanócukros szaloncukra, a harmadik helyezett pedig a Penny Market – Choco'la Belga étcsokoládéval mártott meggyes laktózmentes vegán szaloncukra lett hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel.

Az Év Új Íze kategóriát a Piros Mogyorós tejkrémes tejcsokoládé szaloncukra robbanócukorral és aprított mogyoróval nyerte, az Év Vegán Szaloncukra kategóriát pedig a székesfehérvári Damniczki Cukrászda birsalmás szaloncukra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!