„Letépem a fejed és focilabdát csinálok belőle” – üvöltötte a hatvani busz sofőrje, amikor összeveszett az egyik utassal

2022. november 23. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy buszsofőr ellen, aki tavaly ősszel a Hatvanból Budapestre induló buszon összeveszett egy egyetemista utassal és azt kiabálta neki, hogy „letépi a fejét és abból focilabdát csinál”, derül ki a Heves Megyei Főügyészség közleményéből.

Az ügy előzménye, hogy a Hatvanból Budapestre tartó egyik menetrendszerinti buszon a sofőr a jegyeket ellenőrizte, és amikor az egyetemista többszöri kérésre sem tudta bemutatni a diákbérlete mellett az „igazolás diákok kedvezményes utazásának viszonylatairól” megnevezésű dokumentumot, a sofőr nem nem engedte felszállni.

Amikor a diák a pénztárba indult, hogy pótolja az otthon hagyott igazolást, a sofőr nem várta meg, elindult a busszal, a diák így lekéste az óráit Budapesten.

Amikor az egyetemista és a sofőr újra összetalálkozott ugyanazon a járaton, és a diáknál minden papír megvolt a kedvezményes utazáshoz, egy kevéssé szalonképes kifejezés használata mellett emlékeztette a sofőrt a korábbi afférjukra. A buszvezető erre felugrott a volán mellől, megragadta a fiatalember ruháját, majd beljebb taszigálta őt az utastérbe, miközben azt kiabálta, hogy letépi a fejét és abból focilabdát csinál. Végül – mielőtt a biztonsági őrt, majd a rendőrséget hívta volna – közölte, hogy kizárja az egyetemistát az utazásból.

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettével vádolja a sofőrt, akivel szemben – beismerése esetén – egy év, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására, valamint határozott idejű gépjárművezetői foglalkozástól eltiltásra tett indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!