Vádat emeltek egy kecskeméti nő ellen, aki hamis ajánlóívekkel lett jelölt az országgyűlési választáson

2022. november 22. – 12:46

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő ellen, aki az idei országgyűlési választáson hamis ajánlóívekkel lett képviselőjelölt – írja az MTI.

A kecskeméti nő 2021 novemberében vállalta el, hogy egy országos listát állító párt (hogy pontosan melyik, az az ügyészség közleményéből nem derül ki) egyéni jelöltjükként indul a választáson. A jelöltség érdekében az egyéni választókerületében februárban hozzákezdett az ajánlások gyűjtéséhez, amiben többen segítették. Miután az aktivisták összegyűjtötték az ajánlásokat, az íveket úgy adták vissza a nőnek, hogy azokon az ajánlást gyűjtők adatai kitöltetlenek maradtak, és az íveket sem írták alá. A nő az íveket a saját adataival kitöltötte és aláírta, azt a látszatot keltve, hogy az ajánlásokat maga gyűjtötte; ezután bekerült a képviselőjelölti nyilvántartásba.

Az illetékes választási iroda elnökének feljelentése alapján indult nyomozás során megállapították: az ajánlási szabályok megsértésével kitöltött, hamis ajánlóíveken lévő ajánlások nélkül a nő el sem érte volna a képviselőjelöltté váláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást.

Az ügyészség a nőt választás rendje elleni bűntettel vádolja és ezért vele szemben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!