Kovács Zoltán kormánybiztos lett

2022. november 22. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Egy friss kormányhatározat szerint Kovács Zoltán államtitkár kormánybiztosi pozíciót is kapott – írja a Hvg.hu. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnöksége operatív feladatainak előkészítéséért és lebonyolításáért lesz felelős.

Kormánybiztosi feladatai közé fog tartozni a Magyarországon rendezendő magas szintű találkozók és informális rendezvények teljes körű előkészítése és lebonyolítása, az EU-elnökség költségvetési tervezése, valamint a társadalmi partnerek EU-elnökségi tevékenységekbe történő bevonása.

Kovács kettős alárendeltségben fog dolgozni a kormányban, kormánybiztosként ugyanis az európai uniós ügyek koordinációjáért is felelős Varga Judit igazságügyi miniszter alá fog tartozni, államtitkárként viszont Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök a felettese.

Az új pozícióval az államtitkári fizetésén felüli külön juttatás is jár, de ennek összegét a miniszterelnök határozza meg, ezért a kinevező kormányhatározatban nem szerepel – írja a Hvg.hu.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!