Huszonkét család otthonfelújítási támogatását szerezték meg csalók

2022. november 22. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

Családonként hárommillió forinthoz jutott az a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszövetség, amelynek tagjai visszaéltek kisgyermekes családok helyzetével, amikor adataik felhasználásával állami támogatáshoz, utófinanszírozásra nyújtottak be kérelmeket – írja a NAV közleménye alapján az MTI.

A bűnszövetség huszonkét kisgyermekes család otthonfelújítási támogatását, összesen hatvanhatmillió forintot szerzett meg, de további, csaknem hatszáz millió forint jogosulatlan igénylés is feltehetően a tagokhoz köthető.

Az állami támogatást a családok nevében kérték, valótlan adatokkal, hamis számlákkal igényelték az otthonfelújítás összegét, miközben a lakások megújítása, korszerűsítése elmaradt. Kiderült, hogy a legtöbb esetben a saját fiktív vállalkozásuk számláit nyújtották be az igényléshez. A családok jóhiszeműségét kihasználva, az adataikkal visszaéltek, és a munkák elvégzését hamis dokumentumokkal igazolták a nevükben, így jutottak a finanszírozás összegéhez. A csalóknak a családokat és a költségvetést ért hátrány miatt kell felelniük – áll a NAV közleményében.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!