Januártól megáll a 3-as metró a Deák térnél és a Ferenciek terén

2022. november 21. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Januártól újabb két állomáson áll meg a 3-as metró: a Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomásokon napokon belül elkezdődnek az átadás-átvételi eljárások, írta a BKK közleményében. A gépészeti és elektromos berendezések már üzemképesek, a hő- és füstelvezető rendszerek tesztelése pedig már sikeresen be is fejeződött.

Még további négy helyszínen zajlanak felújítási munkálatok, a Lehel tér, Nyugati pályaudvar, Arany János utca és a Nagyvárad tér állomások területén, valamint az utolsó simításokat végzik a Dózsa György úti liftek beépítésénél.

A Nyugati pályaudvar és Arany János utca metróállomásokon várhatóan jövő márciusban indul újra az utasforgalom, a felújítási munkálatok az időzítésnek megfelelően haladnak.

Lassan szépülnek az utasforgalmi terek is. A Nyugati pályaudvaron itt-ott felsejlik egy-egy burkolati elem, ami elárulja, hogy a Corvin-negyed hiperűrugrása ezen az állomáson folytatódik. Az Arany János utca állomás felszíni épületének üvegfala mozaikra emlékeztető mintát kapott, a tetejét pedig a szárazságot is jól tűrő növényekből álló zöldfelület borítja, írja a BKK.

A bal vágány már teljesen megújult, a jobb vágányon még mintegy 3,5 km-es szakaszon tart a sínpálya korszerűsítése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!