Az ELTE 2,8 milliárd forint támogatást nyert gyakorlóiskoláinak fejlesztésére

2022. november 21. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 2,8 milliárd forint támogatást nyert egy pályázaton öt budapesti és egy szombathelyi gyakorlóiskolájának fejlesztésére, írja az egyetem sajtóközleményében.

  • A Szegedi Tudományegyetemmel együtt az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium 500-500 millió forintot,
  • a győri Széchenyi István Egyetemmel együtt az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola 429-429 millió forintot,
  • az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium pedig 462 millió forintot fordíthat a tanárképzést is támogató infrastruktúra és eszközpark fejlesztésére.
  • Ugyanezen céllal a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium önálló pályázóként 500 millió forintot kap.

Az MTI azt írja, hogy az Efop (Emberi erőforrás fejlesztési operatív program) pályázatfejlesztések célja a gyakorlóiskolák valós, helyi igényekre és szükségletekre alapozott infrastrukturális fejlesztése. Valamint az intézmények pedagógiai eszközrendszerét, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a pedagógusképzéshez illeszkedő funkcionális egységek, feladatellátási helyek modernizálása, kialakítása.

A költségek jelentős részét az infrastrukturális fejlesztések teszik ki, ezekre összesen 1,8 milliárd forintot költhetnek az intézmények. Ezt az összeget jellemzően belső renoválásra, osztálytermek, szaktantermek, tornatermek és vizesblokkok felújítására, villamoshálózat korszerűsítésére és bővítésére, közösségi terek, udvarok és irodák kialakítására és felújítására fordítják.

Másrészt a pénzből jelentős eszközfejlesztés is megvalósul, erre 900 millió forintot kaptak. Ez magába foglalja a wifi hálózat kiépítését, bővítését, az iskolarádiók által használt belső hangrendszerek fejlesztését, számítógépek és laptopok beszerzését, valamint 140 darab digitális tábla telepítését.

A fejlesztések a hat iskolában összesen 184 termet érintenek, ezek lehetnek osztálytermek, szaktantermek, tornatermek, fejlesztő szobák.

Arról, hogy általánosságban milyen állapotban vannak az iskolák, és mit tapasztalnak erről a szülők, ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!