A saját részegsége miatt a disznókon állt bosszút egy macsétával őrjöngő kaposvári férfi

2022. november 21. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű Kaposvár környéki férfit, aki egy sikertelen lopást több állat megkínzásával bosszult meg, olvasható az ügyészség közleményében.

A vád szerint az ittas vádlott szeptemberben a kerítést megrongálva betört egy állattenyésztéssel foglalkozó sértett ingatlanára azért, hogy onnan ellopjon egy sertést. A férfi magával vitt egy bozótvágó kést, azonban ittassága miatt a kiszemelt állatot leölni nem, csak megsebesíteni tudta.

A vádlott ettől annyira indulatos lett, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített.

A férfit a rendőrség két napon belül azonosította és elfogta.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfi bűnösségét az ügyészi váddal egyezően megállapította, a férfit 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!