A jászkarajenői férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pszichoaktív drog került elő

2022. november 20. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

a , írja a Police.hu.

A ceglédi nyomozók jó ideje ráálltak már arra az abonyi családra, amelynek tagjai a gyanú szerint helyben, valamint a környéken terítettek kristályt. A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa (J. Anna), fiaik, a 24 éves F. Attila Jenő és a 22 éves F. Róbert János az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a vállalkozásban. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2.500-3.000 forintért.

Bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 milliós értékű autó parkolt és a kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna.

A kábítószerkereső kutya a tévé alatti szekrénybe bújva hét zacskó cuccot talált. A bűnjelek közé került továbbá 175 gramm aranyékszer, öt okostelefon, fecskendők, mérleg, kanál, már kiporciózott pakkok, és több, mint 600 gramm kábítószergyanús anyag és közel 8 millió forint. F. Attila és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt.

Mivel felmerült, hogy az abonyi család üzletelt Jászkarajenőben a 46 éves K. Józseffel, ezért a rendőrök hozzá is kivonultak. K. József néhány hónapja kezdett az N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, főként helyben élő vevőit látta el, grammját 10 ezerért vette, ügyfeleinek 13-15 ezer forintért számította fel. Lakásán mérleget, 18 gramm új pszichoaktív anyagot és mobiltelefonokat foglaltak le, a férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pedig nejlonzacskóba, illetve alufóliába csomagolt por került elő. K. József először tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, később beszédesebbnek és együttműködőbbnek bizonyult.

Az öt elfogott és őrizetbe vett gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az F. család tagjai ellen kábítószer-kereskedelem, K. József ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!