Eladja az MNV a sorozatgyilkos Pándy András Dunakeszin lévő házát

2022. november 20. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Eladja a magyar állam a sorozatgyilkos Pándy András Dunakeszin lévő házát, írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy miután saját felesége, gyermekei és szeretői lemészárlása miatt az idős Pándy András egy belga börtönbe került, a gyilkos magyarországi otthonát az a mostohalánya örökölte meg, aki még el tudott menekülni apja elől, de lemondott az örökségről, így az a magyar államra szállt.

A lelkész a házat kilencvenes években vásárolta Dunakeszin. Akkor tért haza, amikor Belgiumban szorulni kezdett a nyaka körül a hurok: az ottani hatóságok vizsgálódni kezdtek eltűnt családtagjai és szeretői után. Pándy néhány évet töltött el itt, és közben hamis bizonyítékokat gyártott, például statisztákkal eljátszatta eltűnt családtagjait, és a felvételeket elküldte Belgiumba.

Amikor 1997-ben őrizetbe vették, a ház megürült. Előtte a nyomozók még átkutatták, felásták az egész kertet is, emberi maradványok után kutatva, de csak állati csontokat találtak. Soha senki nem költözött ide többé ide azóta.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Blikk megkeresésére közölte, hamarosan pénzzé teszik az ingatlant. „Az ingatlan 44/100-ad tulajdonrésze a néhai Pándy András hagyatéki eljárása eredményeként került a Magyar Állam tulajdonába (..) a jogszabályok és előírások maradéktalan betartása mellett az állami tulajdonban lévő ingatlanrész értékesítését tervezzük” – írták a lap kérdésére.

A tulajdoni lapon a Pándy-ház közös telken áll a szomszédéval, erről, azonban a neve elhallgatását kérő férfi eddig nem tudott. „Ha mégis a mi családunk a telek résztulajdonosa, gondolkodunk rajta, hogy megvesszük. Minket nem zavar a múlt, annak már vége, és itt nem is gyilkoltak meg senkit” – mondta a Blikknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!