Gulyás: Magyarország a példa arra, hogy egy konzervatív kormányzás is sikeres lehet

2022. november 20. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely a CPAC Mexicón tartott beszédet, ahol bejelentette, hogy a nagy konzervatív rendezvényt 2023-ban is meg fogják szervezni Budapesten. Gulyás gondolatai között olyan dolgok szerepeltek, mint például:

„Miért vagyunk mégis érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világban? Miért próbálnak ellenfeleink kizárni bennünket a nemzetközi politikai színtérről? A válasz egyszerű. Valójában azért, mert Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban.”

Gulyás kifejtette, szerinte „Magyarország a bizonyíték arra, hogy egy konzervatív kormányzás is sikeres lehet”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután tovább ment, azt állítva, „a nyugati liberális médiában ha valaki nem hazudik hazánkról, nem lehet újságíró”. Gulyás kifejtette azt is, mikről „tilos írni” szerinte Magyarország kapcsán a „liberális médiában”, így például arról, hogy

„A gazdasági növekedésünk évek óta Európa egyik legjobbja. A fizetések soha olyan gyorsan nem nőttek, mint az elmúlt évtizedben.”

Hogy miért kell Gulyás szerint „a liberális médiának elhallgatnia ezeket”, arra is választ ad a miniszter: azért, mert úgy véli, „a liberálisok szerint” 2022-ben „aki úgy gondolja, hogy az ember férfinak és nőnek születik, az ellensége a szabadságnak.” Hozzátette:

„Magyarország mai vezetői mindenki másnál jobban bizonyították szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségüket.”

A CPAC-on Gulyás mellett beszédet mondott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója is. Szánthó szintén liberális támadásról elmélkedett, kifejtette, hogy „a progresszív globalisták kudarcot vallottak a válságok kezelésében”. Beszélt arról is, hogy a „globális progresszív elit” csak a „marxista agymosásban” és az „ideológiai indoktrinációban” jeleskedik,

„A magyar társadalom ma jutalmazza a munkát, tiszteli a teljesítményt, a vállalkozói szellemet, és segíti a családokat” – mondta Szánthó, hozzátéve: Magyarország „iránytű a világ konzervatívjai számára”.

(Magyar Nemzet, MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!