„Ez a sztrájk csak papíron létezik” – a szegedi Tömörkény Gimnáziumban sem vették fel a munkát tanárok

2022. november 18. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Szegeden a tegnapi vonulást és a Klauzál téri tiltakozást követően, ma reggel élőláncot alkottak és több iskolában is sztrájkot hirdettek a pedagógusok. A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanárai nagyszünetben álltak ki az iskola elé, ezzel demonstrálva azt, hogy a tanári kar több mint 50 százaléka sztrájkol a mai nap folyamán.

Fotó: Bálint András / Szegeder
Fotó: Bálint András / Szegeder

A Tömörkényben oktató Guba Eszter kérdésünkre elmondta, igaz, hogy többen még csak most léptek be a sztrájkba a tanári karból, de ez a létszám állandósulni látszik. Aki eddig is sztrájkolt, az továbbra is folytatja és nagyjából 4–5 pedagógussal bővült a létszám az előző alkalomhoz képest. Hozzátette, méltatlannak tartja saját helyzetüket, hogy kizárólag ilyen keretek között tudnak demonstrálni.

„Ez a sztrájk csak papíron létezik, nem tudjuk kinyilvánítani a sztrájk valódi lényegét, a munkabeszüntetést.”

Arra a kérdésünkre, hogy mik a kilátások a sztrájkoló pedagógusok számára a következő hónapokra nézve, Guba Eszter azt a választ adta, hogy eddig törvényi keretek között akarták tartani a tiltakozást, de szerintük jelen formában ennek nem lesz sok értelme a továbbiakban. Azt is elképzeéhetőnek tartja, hogy radikálisabb lépéseket tesznek, de továbbra is összefogva és együttműködve a budapesti oktatási intézményekkel és más szegedi iskolákkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!