Két és fél millió forintnyi nyersolajat loptak el a munkahelyükről, hogy azzal fűtsenek az otthonukban

2022. november 17. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Körülbelül tízezer liter nyersolajat lopott egy baranyai fúrópontról egy férfi, mielőtt egy közúti ellenőrzés során lebukott volna – írja a Police.hu. A 41 éves geszti férfit november 8-án állították meg a rendőrök, az általa vezetett gépkocsihoz kapcsolt utánfutón a rendőrök 2200 liter nyersolajat találtak. A férfi a helyszínen elismerte, hogy azt két társával a munkahelyéről tulajdonította el.

Mint kiderült, a férfi rendszeresen lopott nyersolajat a munkahelyéről, november 8. előtt összesen körülbelül tízezer litert. A három férfi közül az egyik csak segédkezett, a nyersolajból nem vitt magával, ellentétben két társával, akik a lopott olajat az otthonukba vitték azért, hogy később azzal fűtsenek. A geszti férfi a testvérének is adott belőle.

A lopott nyersolajat az otthonukba szállították, hogy azzal fűtsenek Fotó: Police.hu
A lopott nyersolajat az otthonukba szállították, hogy azzal fűtsenek Fotó: Police.hu

A rendőrök a három férfi lakóhelyén megtartott kutatás során az eltulajdonított nyersolajat csaknem hiánytalanul megtalálták, és lefoglalták. A férfiak két és fél millió forint kárt okoztak, lopás bűntette miatt nyomoz ellenük a Siklósi Rendőrkapitányság.

A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését valamennyien elismerték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!