Heti járványadatok: 73-an meghaltak, 4431 új fertőzöttet találtak

2022. november 16. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi, ünnepek miatti kihagyást követően ismét egy hét után, szerdán közölték a hivatalos tájékoztató oldalon az aktuális, heti, összesített koronavírus-adatokat. Az új tesztek számát már egy ideje nem közlik, így nincsenek arra vonatkozó információk, hány tesztből találtak ennyi fertőzöttet.

  • Új fertőzöttek száma az előző héten: 4431 (a legutóbb közölt adatokhoz képest: -125)
  • Új halálos áldozatok száma az előző héten: 73 (a legutóbb közölt adatokhoz képest: -19)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 749 (a legutóbb közölt adatokhoz képest: -622)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  10 (a legutóbb közölt adatokhoz képest -8)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 419 758
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 206 156
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 901 052
  • A negyedik dózissal beoltottak száma: 381 998

A tájékoztató oldal szerint a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás beadatására kérik. A megerősítő oltást azoknak ajánlják, akik négy hónapnál régebben kapták meg az előző oltásukat. Az oltást lehet kérni a háziorvostól, a gyerekorvostól, valamint kérhető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

A megerősítő oltáshoz az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinát is lehet kérni. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is kapható.

Fotó: Vajda János / MTVA via MTI
Fotó: Vajda János / MTVA via MTI

A friss szennyvízadatok szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban helyenként ismét csökkenést mutat. A vizsgált városok többségénél stagnálás tapasztalható, csökkenést a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep mintájában, valamint Kecskeméten és Zalaegerszegen mérte. A koncentráció minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!