Novák Katalin hivatalos célból Izraelbe utazik

2022. november 15. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Isaac Herzog, Izrael Állam elnökének meghívására kétnapos munkalátogatásra Izraelbe utazik november 16-17-én Novák Katalin köztársasági elnök, írja a Sándor-palota közleményében.

A közlemény szerint a látogatás célja a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése. Az államfő az elnöki találkozó után Benjamin Netanjahu megválasztott miniszterelnökkel, illetve Yair Lapid, Izrael Állam ügyvivő miniszterelnökével is beszélni fog.

Novák Katalin a tervek szerint ellátogat majd a jeruzsálemi holokauszt emlékközpontba, a Jad Vasem Intézetbe, ahol holokauszt túlélőkkel beszélget, valamint találkozik a jeruzsálemi keresztény felekezetek képviselőivel is. A látogatás alatt Novák Katalin a magyar honvédelmi miniszterrel megnézi az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését is.

Benjamin Netanjahu kifejezetten szoros viszonyt ápolt Orbán Viktorral és a visegrádi négyekkel, a jó kapcsolatot az is erősítette, hogy Orbán több olyan EU-s közleményt is megvétózott, amelyek Izraelt szankcionálták volna.

Novák Katalin az őszi időszakban gyakran utazott munkalátogatásokra, többek között járt Szerbiában, Romániában, és október végén Bécsben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!