Orbánról és a honvédelemről is kérdezték egy székesfehérvári középiskola diákjait egy kérdőívben

2022. november 14. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Online kérdőívet kellett kitölteniük egy székesfehérvári középiskola diákjainak, egyebek mellett arra kellett válaszolniuk, mennyire kedvező vagy kedvezőtlen a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről vagy éppen Orbán Viktorról – értesült a Népszava.

A laphoz eljutott kérdőívben arra is kíváncsiak voltak, hogy a kitöltőnek dolgozik-e valamelyik családtagja a médiában, vagy van-e olyan rokonuk, aki tagja valamilyen politikai pártnak. Arról is érdeklődtek, hogy a középiskolai kitöltő mennyire büszke magyarságára, valamint mennyire tartja fontosnak, hogy Magyarországnak erős hadserege legyen, és megfontolná-e csatlakozását a honvédséghez.

A Népszava érdeklődött a székesfehérvári tankerületnél, a Honvédelmi Minisztériumnál és a Belügyminisztériumnál is. A belügy annyit válaszolt, hogy nem tud a kérdőívről,

a Székesfehérvári Tankerületi Központ annyit közölt, hogy az általa fenntartott intézmények közül egy gimnáziumban húsz tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz.

Állítják, hogy a felmérésről a tankerület előzetesen nem értesült, arról az iskola vezetője saját hatáskörben döntött. Az érintett iskola igazgatójától pedig csak annyit tudtak meg, hogy kutatás célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek vizsgálata, és a felmérés elvégzésével kapcsolatban iskolán kívülről kaptak megkeresést. A további kérdésekre nem válaszolt az intézményvezető.

„Nagyon kíváncsi vagyok, milyen céllal készült a felmérés, különösen arra, miért pont Orbán Viktorról kérdezték a diákokat egy honvédelemmel kapcsolatos kutatásban, miért nem inkább Novák Katalinról, aki államfőként a honvédség főparancsnok” – reagált a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás. Totyik nem tartja kizártnak, hogy valójában a miniszterelnök népszerűségét szeretnék felmérni a középiskolások között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!