Bezárnak egy nyíregyházi bölcsődét, hiába vállalnák át a szülők a rezsiköltség egy részét

2022. november 12. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Decembertől másik bölcsődébe kell járnia 31 nyíregyházi kisgyereknek, miután az önkormányzat a növekvő energiaárak miatt az ideiglenes bezárás mellett döntött – számolt be az RTL Híradója.

A nyíregyházi Hóvirág bölcsődét decembertől határozatlan időre bezárják az energiaárak elszabadulása miatt – tájékoztatták a szülőket október végén emailben. Az intézménybe 31 gyerek jár, őket a városban található másik hét bölcsődében helyeznék el. Az érintett szülőknek három hetük maradt, hogy eldöntsék, hova járatnák gyereküket a jövőben.

A szülők az RTL-nek azt mondták, hogy a bejelentés előtt nekik nem jelezték, hogy ekkora a baj, pedig ők akár a rezsiköltségek egy részét is átvállalták volna. Felháborítónak tartják, hogy pont a belvárosban található bölcsőde bezárása mellett döntött a közgyűlés. Vannak olyan családok, ahol nincs autó, nekik 30 percet is jelenthet a jövőben a reggeli eljutás. Épp az ilyen nehézségek miatt kérik a szülők az önkormányzattól, hogy vizsgálják felül és vonják vissza a döntést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!