Fizet a zuglói önkormányzat azért, hogy az ATV-ben Horváth Csabával beszélgessenek

2022. november 11. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Szerződés szerint havonta minimum háromszor beszélgetnek az ATV-n Zugló ügyeiről, és ezért az önkormányzat havi 535 ezer forint plusz áfát, vagyis 666 ezer forintot fizet a tévének minden hónapban, írja a 444. A szerződés szerint az ATV Zrt. havonta legalább háromszor biztosít „témakommunikációs megjelenési lehetőséget” Zugló számára. A feldolgozandó témákat a kerület javasolhatja.

Az önkormányzat a 444-nek elárulta: Horváth Csaba MSZP-s polgármester is szokott így szerepelni a tévében. A politikust a szerződésen kívül is meg szokták hívni műsorokba, a megállapodás csak azokra a beszélgetésekre vonatkozik, amelyek témáit a kerület határozza meg. A Klubrádióval és Fiala Jánossal is kötöttek hasonló szerződést. Azt mondják, hogy a kormánypropaganda miatt kényszerülnek erre.

A 444 megkérdezte az ATV-t is az ügyben, a cikk írásáig nem kaptak választ.

(Frissítés: az ATV válaszolt a 444-nek, és elmondták, hogy az önkormányzat nem a tisztségviselőinek a képernyős megjelenéséért fizet, hanem azért, hogy a helyi közélet információi eljuthassanak a közvéleményhez. Az együttműködési megállapodás a hatályos médiatörvény szerint kizárólag azokra a televíziós műsorokra vonatkozik, amelyekben a médiatörvény alapján termékmegjelenítés tehető közzé.)

(444)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!