Nem működtek a mozgólépcsők, így a metró sem állt meg az M3-as vonal több állomásán

2022. november 9. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Nem állt meg a metró szerdán reggel kilenc óra körül az M3-as metróvonal Corvin-negyed, Kálvin tér és Semmelweis Klinikák metróállomásoknál, helyette meghosszabbított útvonalon jártak az M3-as metrópóló autóbuszok a Népligetig, mert nem működtek a mozgólépcsők az érintett helyeken – számolt be róla a BKK Infó azzal, hogy a problémát 9:50-re már elhárították, azóta minden visszaállt az eredeti működésbe. A bejegyzések alapján egyébként úgy tűnik, a Corvin-negyed volt a legtovább érintett, ugyanis csak az első posztban írtak a másik két állomásról is.

A Telex munkatársa épp a Kálvin téren szállt le reggel: itt háromból egy mozgólépcső sem működött, és a probléma addigra a jelek szerint már egy ideje tarthatott, mert akkor még az előző metróból érkezettek próbáltak feljutni. Közben a mozgólépcsők kapuja kettőnél még be is zárt, így egy darab mozgólépcsőn gyalogosan, illetve egy darab lifttel próbáltak feljutni az emberek. Először a műszaki hibáról tájékoztatták az utasokat, majd később közölték, hogy lezárják az állomást, menjen fel mindenki.

Kerestük a BKK Infót, hogy miért kellett lezárni az egész állomást, illetve mi okozta a mozgólépcsők hibáját, de ott csak a pótlásról tudtak érdemi tájékoztatást nyújtani, így a továbbiakkal a metrót üzemeltető BKV-hoz fordultunk. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!