Létrehoztak egy új szervezeti egységet: a Miniszterelnök Katonai Irodáját

2022. november 9. – 22:03

Létrehoztak egy új szervezeti egységet: a Miniszterelnök Katonai Irodáját
Orbán Viktor az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén 2022. október 15-én – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

Arról már szeptemberben hírt adott a kormány, hogy megalakul a Védelmi Igazgatási Hivatal, aminek célja többek között az ország biztonságának fokozása és a védelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó igazgatási feladatok. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, tehát Rogán Antal irányítása alá tartozó hivatal működésének és felépítésének részleteit tartalmazó utasítások jöttek most ki a friss Magyar Közlönyben, és még valami.

Mint kiderült – a közlönyben a kormányzati szervezeti ábrán is bemutatva –, megjelent egy új szervezeti egység is, aminek neve: Miniszterelnök Katonai Irodája.

Kép: Magyar Közlöny
Kép: Magyar Közlöny

Ahogy a módosítás szól, a miniszterelnök munkájának segítése és feladatainak ellátása érdekében Miniszterelnöki Iroda, Miniszterelnöki Programiroda és mostantól Miniszterelnök Katonai Irodája működik. A miniszterelnök pedig közvetlenül irányítja a Miniszterelnök Katonai Irodája vezetőjének tevékenységét.

Az iroda tevékenységéről azt írják: „a Miniszterelnök Katonai Irodája ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatokat, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!