„A kismókusok nemi élete fontosabb volt a diáktüntetéseknél”

2022. november 4. – 18:16

Másolás

Vágólapra másolva

„A gyerekeink mellé kell állnunk, semmi nem fontosabb, mint az ő jelenük” – mondta beszéde elején Simkó Edit tanár. Simkó szerint a kismókusok nemi élete fontosabb volt a diáktüntetéseknél az MTVA számára. Véleménye szerint a diákok ma az életre kíváncsiak, és gondolkodni akarnak, nem kizárólag a 18-19. századról tanulni. „Lemaradunk a 21. századtól, menthetetlenül” – mondta.

„Értse meg minden állampolgár, mi elhibáztunk valamit, mi, akik ott voltunk a rendszerváltáskor, azt hittük, hogy az magától úgy marad, de nem, küzdenünk kell érte.”

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A tanárnő felolvasta a diákok követeléseit is. Simkó elmondta, hogy állampolgárként szerződést kötött az állammal, hogy adóforintjaiból ellássák az egészségügyet, az oktatást, és figyelnek a kultúrára. „Vegyük tudomásul, ha gyerekeinkről van szó, akkor nincs jobb és baloldal.” Majd az MTVA-nak üzent: Ha nem tudhatom az igazat, akkor nem tudok jó döntést sem hozni. Végül feltette a kérdést: a kormány nem azért akarja leépíteni az oktatást, hogy buta embereket neveljenek ki?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!