Baranyi Krisztina: Nem kizárt, hogy az EU-ból és a NATO-ból való kilépésünk megágyazása folyik

2022. november 4. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarország '56 óta nem volt olyan kétségbeejtő helyzetben, mint ma” – nyitotta beszédét Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Majd az orosz–ukrán háborúról beszélt: az ukránok harcát hősiesnek minősítette, miközben szerinte Magyarország újra a történelem rossz oldalára került. Baranyi ezen megállapítását a közönség részéről „Ruszkik, haza!” skandálás fogadta.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Baranyi nem érti, hogyha a brüsszeli szankcióknak legnagyobb híve a lengyel kormánypárt, de az olasz szélsőjobboldal is kiállt mellettük, akkor a miniszterelnök miért nem támogatja azokat. Szerinte Orbán teljesen elszigetelte magát Európában, és ebbe az országát is egyre mélyebbre rántja. „A magyar miniszterelnök már rég hátat fordított a nyugati demokráciáknak. Hatalmát pedig a leggyengébbek elleni uszításra alapozza.”

A polgármester szerint a miniszterelnök Európát elárulja, és a háborúban folytatott politikájával 1956-ot is is.

„Nem tudjuk, miért vagyunk ismét a gonosz utolsó csatlósai.” Baranyi szerint nem kizárt, hogy az EU-ból és a NATO-ból való kilépésünk megágyazása folyik. A polgármester azt mondta, hogy ezt a folyamatot kell most megállítaniuk. Első lépésnek azt szeretné elérni, hogy a valóság hangozzon el a köztévében: „Hangozzon el, hogy a nyugati szankciók célja az orosz ipar meggyengítése, így az, hogy kevesebb fegyver legyen.” Baranyi azt is szeretné, hogy arról is beszéljenek az M1-en, hogy nem a szankciók, hanem az oroszok miatt lett ekkora a gáz ára.

„Nehéz feladat, de nem reménytelen, mint ahogy szabad Magyarország védelme sem volt az 66 éve.”

Beszédét azzal zárta, hogy az ukránok és az '56-os hősök legyenek mindenki előtt, mint példa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!